Inbjudan till manifestationen från A till B utan att se

Inbjudan till manifestationen från A till B utan att se.

Dags att agera!

Synskadade behöver ledsagning i sin vardag. Det är en förutsättning för att vi ska kunna vara delaktiga på samma villkor som andra, vilket är en mänsklig rättighet.

Vi behöver ledsagning när vi reser, handlar eller hämtar barnen på förskolan – och i en massa andra sammanhang. Samhället har ett ansvar att erbjuda den här typen av service, men kvaliteten varierar beroende på i vilket sammanhang man behöver stödet, eller var i landet man befinner sig.

Synskadades Riksförbund tycker att ledsagning ska bygga på individens behov, vara enkel att boka, samt vara avgiftsfri. Håller du med? Då behövs du på vår aktion!

När? 3 maj 15.00-16.00

Var? Sergels torg, Stockholm

15.00  Från A till B utan att se

Förbättra ledsagning för synskadade nu!

Startskottet för Medlemsforum är en stor manifestation på Sergels torg där alla forumdeltagare behövs. Ta med din vita käpp och kom. Synskadades Riksförbund visar allmänheten hur viktig ledsagarfrågan är för oss.

Från scenen visas ledsagning i vardagen. Vi lyfter ledsagning i resandet och kommunal ledsagning. Förbundsordförande Håkan Thomsson håller tal. Kommuner och företag som gör värdefulla insatser är inbjudna. Talen varvas med livemusik.

Förbipasserande i storstadsvimlet erbjuds att testa ledsagning. De får gå från punkt A till punkt B utan att se. Här kan den som vill hjälpa till. På Sergels torg finns också tre informationsbord.

Cirka 16.00  Slut på aktiviteter på Sergels torg

Alla som vill gå, kan komma till hotell quality hotel friends i Solna vid klockan 14.00.

Adressen till hotellet är:

Råstastrandväg 1.

Om du väljer att åka kommunalt till hotellet, så kan du åka till Solna pendeltågstation. Så kan någon komma och möta upp dig.

Om du vill gå på denna mycket viktiga aktivitet, så kan du anmäla dig till Rakel Eriksson på mobilnummer som är: 070-519 02 42.

Du ska ha anmält dig senast den torsdagen den 2 maj.

Vi hoppas att du vill komma och bidra till en bättre värld än den som vi fick.

 

Vänligen,

Rakel Eriksson