Inbjudan till vårcirkel med tema matlagning (samarbete mellan Unga med Synnedsättning Stockholm, ABF Stockholm och Syncentralen)

Vad:
Vårcirkel med tema matlagning då du får lära dig om olika sett att laga din vardagsmat på av en cirkelledare som heter Aime Wooremaa som är restauranglärare. Med under kvällarna finns också 2 synpedagoger från syncentralen som kan ge tips och berätta om hjälpmedel en kan få från syncentralen att ha på hemmaplan för att underlätta matlagning.

Det kommer vara tre träffar under våren. Vid de olika träffarna övar vi på att steka, koka, laga mat i ugn, hacka, skära och skala. Vi kommer anpassa vilka maträtter det blir efter deltagarnas specialkost eller allergier så att maten passar alla i gruppen. Kvällarna avslutas med att vi äter tillsammans och pratar om hur kvällen varit.

Det är ett begränsat antal deltagare så att alla får de resurser som behövs för att ha bra förutsättningar för lärande. Du kan anmäla dig till alla träffar, en eller två av träffarna. Anmäl dig så fort som möjligt och vänta på att du får din plats bekräftad. Om det finns ett stort intresse kommer vi försöka göra en liknande cirkel i höst igen.

Cirkeln sker på syncentralen på adressen Fleminggatan 48 i Stockholm då vi har tillgång till att vara i två träningskök som är anpassade för personer med en synnedsättning. Närmaste tunnelbana är Fridhemsplan.

 

När:
Måndagarna den 8 april, den 13 maj och 10 juni kl 17 till 20.

Kostnad:
Det kostar 50 kr att delta i cirkeln. Denna deltagaravgift gäller för deltagande oavsett om du är med en gång eller alla tre gånger. I bekräftelsen får du veta hur du betalar.

Anmälan:
Du anmäler dig till aktiviteten genom att fylla i följande formulär på vår hemsida: https://usstockholm.se/anmalan-till-uss-aktiviteter/.

Meddela namn, ålder, specialkost eller allergier (om det är något du verkligen inte äter pga. att du inte gillar det ska också stå med här.)  Vill du delta vid alla träffar? Kryssa i vid varje datum du vill delta vid, 8 april, 13 maj, 10 juni.

Sista anmälningsdagen är onsdagen den 3 april.

Om du avanmäler dig efter den sista anmälningsdagen så kan ytterligare kostnader tillkomma.

Observera att alla US-aktiviteter är alkohol och drogfria.

Frågor?

Kontakta Rakel eller Doa i planeringsgruppen. Rakel: 0705190242. Doaa: 0722501413.

Hoppas vi ses på aktiviteten /Doa och Rakel😊