Välkommen på tonårshelg!

Den 23-25 november 2018 har SRF Stockholms och Gotlands Län och Unga med Synnedsättning Stockholm (USS) ett gemensamt läger för tonåringar. Vi bor på vandrarhemmet vid mysiga Gålö Havsbad utanför Stockholm, med skogen alldeles runt knuten. Helgen har två teman; sällskapsspel och sex och samlevnad. Vi får prova på olika sällskapsspel som fungerar när en ser dåligt. Och så blir det mycket tonårssnack! Vi pratar om kroppen, sex, identitet och relationer. På lördagskvällen lagar vi mat tillsammans och hänger framför en öppen brasa.

Under helgen får du möjlighet att träffa, snacka och fundera tillsammans med andra i en liknande situation som dig, umgås med nya och gamla kompisar, prova på nya saker och utvecklas som individ. Vi har med oss personal och lägerledare som hjälper till med allt praktiskt, håller i diskussioner och aktiviteter och fungerar som förebilder.

Lägret riktar sig till dig som är mellan 13-19 år och har en synnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text eller orientera dig. Du behöver inte vara medlem i någon av organisationerna för att delta. Antalet deltagare har begränsats till som mest tolv personer för att vi ska få en tight grupp med bra gemenskap. Du anmäler ditt intresse så sätter vi ihop en grupp där alla kan känna sig bekväma och där du inte är den enda i din ålder eller med din könstillhörighet. Vi meddelar efter sista anmälningsdag om du fått en plats. Lägret kostar allt som allt 300 kr, då ingår aktiviteter, mat, boende och transport till och från Gålö.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, också med neuropsykiatriska diagnoser. Om du behöver hjälp under lägret att komma ihåg eller ta dina mediciner, så som ögondroppar eller tabletter kan våra ledare hjälpa dig med det. Om du har någon sjukdom som kräver särskilda medicinska kunskaper kan du i mån av plats ta med dig en egen assistent eller anhörig som känner till dina behov. Våra ledare har inget medicinskt ansvar men kan hjälpa till med enklare mediciner.

För att vi ska få veta mer om dig kommer vi att skicka ut en blankett till dig som fått plats på lägret som du fyller i tillsammans med din förälder eller målsman. Blanketten ska skickas tillbaks till oss inom två veckor.


Anmälan
Vi behöver din anmälan senast den 25 oktober. Då berättar du om du behöver ha med dig en egen assistent eller är i behov av specialkost. Övriga uppgifter lämnar du i blanketten när du fått plats på lägret.

Du anmäler dig till antingen Josefin Bergstrand på SRF Stockholms och Gotlands län eller Alexandra Havkwist på US Stockholm. Vi nås på:
• Josefin: 08-462 45 06 eller josefin@srfstockholmgotland.se.
• Alexandra: 076-359 92 68 eller stockholm@ungsyn.se.

Anmälan är bindande efter den 25 oktober. Det innebär att du måste betala för lägret även om du får förhinder, utifall att du inte kan uppvisa giltigt skäl eller att vi inte hittar en ersättare. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig!

Mer information om våra organisationer finns på:
http://www.srfstockholmgotland.se
http://www.usstockholm.se
Varmt välkommen med din anmälan!
//SRF Stockholms och Gotlands Län och US Stockholm

Sammanfattning
Vad: Läger för tonåringar med synnedsättning
När: 23-25 november 2018
Var: Vandrarhemmet vid Gålö Havsbad, Skälåkersvägen 11, Gålö
För: Tonåringar i åldern 13-19 år (födda mellan 2005-1999)
Deltagaravgift: 300 kronor.